top of page
Terug

Ruben Weverling

In de loop van mijn muzikale avontuur ontmoet je verschillende mensen. Ieder met zijn of haar eigen karakter en eigenschappen. Door deze ontmoetingen word je zelf ook weer wijzer en ben je steeds meer in staat om een duidelijke lijn te trekken die je wilt volgen.

Door de jaren heen heb ik meer en meer ervaring opgedaan op het gebied van arrangeren en het samenbrengen van groepen op muzikaal vlak. Hierbij streef ik naar perfectie. Die perfectie zal bij iedere groep op een andere manier bereikt moeten worden en wat bij de één hoog gegrepen is, is bij de ander gesneden koek. Juist deze afwisseling houdt me scherp en heel erg enthousiast. 

Met zanggroep KLINK! (opgericht in 2011) ben ik een weg ingeslagen, waarbij ik de groep nog meer kan sturen zoals ik dat wil. Niet alleen door de op maat geschreven arrangementen, maar ook door de 10 zangleden muzikaal gezien, zo dicht mogelijk bij elkaar proberen te krijgen.

En op het gebied van componeren en theater maken, kon ik mijn muzikale ei kwijt bij theatergroep Sping! (opgericht in 2014). Hierbij werkte ik fijn samen met Jos Huibers (fantastische regisseur en tekstschrijver).

Al denkend en brainstormend ontstond het idee bij Marit en mij om eens een keer iets met Disney te doen. Wat? Dat wisten we nog niet. Maar iets moois in ieder geval.

Samen met Paula hebben we de handen ineen geslagen en de stap gezet om een grote Disney muziektheatershow op te zetten. Op de achtergrond zijn we aan de slag gegaan en veel research gedaan naar het hoe en wat. 

Vol trots kan ik nu zeggen dat we eindelijk kunnen beginnen met het creatieve gedeelte, het maken van de show met fijne mensen: PROJECT-D is een feit.

PROJECT-D is de overkoepelende stichting, waaronder we niet alleen dit Disney project, maar vele toekomstige shows onder willen brengen. 

Maar nu eerst: Imagination! Ik kijk er ontzettend naar uit.

bottom of page